Sirob Matiros
Installatör
Carlsberg Sverige

– Vi vänder upp och ner på branschen, säger Sirob Matiros som är i full gång med att installera Carlsbergs nya fatölssystem, DraughtMaster, hos både nya och gamla kunder. Sirob har arbetat som servicetekniker på Carlsberg sedan 2003. Han är väl förtrogen med gamla traditionella fatanläggningar, men ser bara fördelar med nya DraughtMaster. 

– Vi ger våra kunder en större chans att positivt påverka sin ölanläggning och ölkvalité. Med nya DraughtMaster har den som ansvarar för ölen själv koll. Det är mycket bättre. Jobbar du med att servera öl – då vill du också ta hand om din anläggning, säger han. 

Han känner många krögare som varit begränsade med de gamla ölfaten och endast kunnat ha ett eller två fatöl. Problemet har varit hållbarheten och ojämn försäljning. Med nya DraughtMaster är hållbarheten minst fem gånger så lång. 

Nu kan du påverka ölupplevelsen på din krog.

– En vanlig kvarterskrog kan ha uppåt fem fatöl, säger han och räknar upp andra fördelar han ser: mindre lagerutrymmen, stapelbara kartonger, hur enkelt det är att hantera, vikten på faten (ca 22 kilo istället för 37kilo), inga returer och pengar som är låsta i pant för fat och kolsyretuber.

För Sirob är den största fördelen kvaliteten på ölet. 

– Förr ville folk bara ha billig öl. Idag ställer gästerna krav. De är intresserade av miljöfrågor. Och många har ett stort ölintresse. Gästerna kommer att välja restauranger som har Modular 20*, säger han och berättar att när han var på installatörsutbildning i Danmark, där man räknar med att alla Carlsbergs kunder kommer att ha bytt till DraughtMaster innan året är slut, så blev installatörerna hejdade på gatan av krögare som ville byta till DraughtMaster. 

– Det här tåget är på rätt spår. Det gäller att hoppa på så fort som möjligt. Du kan tjäna mer pengar på öl med en avsevärt längre hållbarhet och ett bredare utbud. Nu kan du påverka ölupplevelsen på din krog.