alex dayFredagen den 31:a oktober och lördagen den 1:a november arrangerar Bartenders’ Choice Awards höstens mest efterlängtade Pop-Up Bar. Alex Day och Natasha David från Death & Co. och Nitecap i New York gästspelar på Story Hotel, Riddargatan 6 i Stockholm.  Båda kvällarna är öppna för allmänheten.

Det är Bartenders’ Choice Awards, i samarbete med den irländska whiskeyproducenten Jameson, som står bakom gästspelet. I ett pressmeddelande berättar dom att det har snart gått åtta år sedan den idag mytomspunna baren Death & Co. för första gången öppnade upp sina tunga trädörrar för allmänheten i East Village, Manhattan. Det tog inte särskilt lång tid innan baren blev ett cocktailmecka som placerade sig i toppskiktet bland USAs främsta cocktailbarer. 2010 blev baren utsedd till bästa amerikanska cocktailbar samt prisad för världens bästa cocktailmeny under Tales Of The Cocktail.

-Att vi lyckas välkomna Alex Day hit får nästan ses som en bedrift i sig med tanke på alla järn i elden somden mannen har. Att Death & Co. har inspirerat många bartendrar i Stockholm under flera år vet vi sedan tidigare och att deras bok precis har släppts kunde inte komma mera lägligt. Det kommer att bli trångt, mysigt och massor av fantastiska cocktails. Med lite tur kanske du kommer därifrån med ett signerat ex. av hans nya bok också, säger Jakob Sundin, Bartenders’ Choice Awards.