ALLTFLER BARTENDERS HAR UPPTÄCKT ÖLENS POTENTIAL SOM MIXER I DRINKAR. HÄR HAR VI SAMLAT NÅGRA AV DERAS RECEPT. VISSA I ORIGINAL, ANDRA UPPDATERADE AV JOEL SÖDERBÄCK. DE HAR TVÅ SAKER GEMENSAMT – DE ÄR SENSATIONELLT GODA OCH DE INNEHÅLLER ÖL. INTRODUCERA ÖL PÅ DIN NÄSTA COCKTAILLISTA OCH FÖRVÄNTA DIG EN DJUPARE, RIKARE OCH KOMPLEXARE DIMENSION. HÄR FÖLJER SMAKFULLA OCH TIDSLÖSA KLASSIKER FRÅN ÖLETS VÄRLD.

CHERRY ALE SANGRIA

3-4 klyftor vardera av apelsin, citron och lime

1 flaska belgisk körsbärsale, Kriek

1 flaska belgisk ale, Leffe Blonde

8 cl brandy

4 cl Cointreau

15 cl Ginger Ale

15 cl sodavatten

5 cl Apelsinjuice

Apelsintwist

Mynta

Cocktailbär

Fyll en tillbringare/kanna med is. Häll i öl, sprit och frukt. Rör om och toppa med ginger ale och sodavatten. Garnera med cocktailbär, mynta och apelsintwist. Fördela rättvist, den kommer att bli populär.

THE CURE

3 cl citronjuice

2 cl ingefärslag

2 cl honung

12 cl ljus lätt lager

Syltad ingefära

Blanda alla ingredienser över is i ett highballglas och garnera med syltad ingefära. Det är inte bara honungste som är välgörande.

SKIP & GO NAKED

3 cl gin

2 cl citronjuice

2 cl granatäppelsocker

Apelsintwist

Ljus lager

Skaka gin, citronjuice och granatäppelsocker. Sila över i ett cocktailglas och toppa med ljus lager. Twista apelsinzest. Fråga inte om namnet.

HERE COMES THE SUN

HERE COMES THE SUN

 

 Here comes the sun

5 cl tequila

2 dash Angostura bitter

3 cl apelsinjuice

2 barskedar Maraschino

10 cl India Pale Ale

Apelsintwist

Cocktailbär

Skaka alla ingredienser utom IPA:n i en shaker. Häll över i ett ölglas på fot fyllt med is och toppa med IPA. Garnera med en apelsintwist, toppa med ett cocktailbär och låt solen gå upp.

 

 

RADLER

RADLER

 

Radler

Ljus lager

4 cl citronjuice

2 cl apelsinjuice

2 cl sockerlag

Skaka citronjuice, apelsinjuice och sockerlag. Sila över i ett ölglas på fot, fyll på med ljus lager och låt dig bli uppfriskad.