Oskar Johansson, på Corner Club

Oskar Johansson, på Corner Club. Fotograf: Linus Hallgren

TRÄFFPUNKT: CORNER CLUB

VEM: OSKAR JOHANSSON

VARFÖR: GIN & TONIC-PULS

Hur kommer det sig att Gin & Tonic blivit så coolt?

– Jag tror att Gin & Tonic alltid varit populärt. Däremot har utvecklingen inom gin gått framåt och folk har fått upp ögonen för skillnaden mellan gin och gin, skillnaden mellan tonic och tonic.

Vad utmärker en bra Gin & Tonic?

– Alla drinkar ska ha en bra balans. En bra Gin & Tonic görs på en specifik gin tillsammans med en specifik tonic. Ginen måste få tala för sig själv. Vi häller inte på en hel flaska tonic. Förr dolde man ginsmaken med en tonic. Idag vill vi lyfta fram ginsmaken med en bra tonic.

Varifrån kommer Gin & Tonic-trenden?

– Jag tror vi får skylla på Katalanerna. Idag ser vi att gästerna vågar fråga vilken gin vi använder och dessutom berätta vilken gin dom föredrar. Alla kan relatera till en blaskig Gin & Tonic. Det vi serverar är en milsvid skillnad. Ska man betala 130 kronor så är det viktigt att man får flera subtila smaker och upplever att det är en helt annan grej.

Hur beskriver ni Corner Club?

– Corner Club är Flying Elks cocktailbar. På flying Elk finns även en vinbar samt Backbar som har fokus på hantverksöl och Gin & Tonic. Där har vi nio olika Gin & Tonics på menyn. Här på Corner Club serverar vi lite mer arbetade cocktails.

Hur ser ni på utvecklingen i branschen?

– Det händer sjukt mycket. Idag finns det bra cocktailbarer i alla stadsdelar i Stockholm. Barer som är duktiga på hantverket, har en tanke och känsla i det dom gör och ett bra koncept. Dessutom finns en lekfullhet och personlighet. Det är mycket jobb att hålla sig ”up to date”. Idag krävs det till exempel att man arbetar med anpassade glas. Det är en fantastisk utveckling och väldigt roligt.

Gintonic_7427

GIN & TONIC FÄNKÅL Fotograf: Linus Hallgren

GIN & TONIC FÄNKÅL

5 cl Sipsmith London Dry Gin

5-10 cl Fever-Tree Tonic

Picklad fänkål

Citrontwist

Skär tunna skivor av fänkål på mandolin. Picklas i en 1-2-3-lag kryddad med dillfrön. Klä glasets insida med fänkålsskivor. Muddla ginen med fänkålsdill. Garnera glaset med ny fänkålsdill, sila ginen. Toppa med tonic. Citron-twist. Serveras i Speak Easy G&T glas.

 

Gintonic_7449

GIN & TONIC HUMLE Fotograf: Linus Hallgren

GIN & TONIC HUMLE

5 cl Sipsmith London Dry Gin

10 cl Fever-Tree Tonic

7-8 droppar Humleolja

Toppa med IPA-skum från fat

Mixa humle med rapsolja. Låt dra i två dagar. Sila. Bygg drinken direkt i glaset. Toppa sist med IPA-skum. Serveras i Speak Easy G&T glas.