– Det unika med de här lammen är att dom har gått ute och ätit gräs hela sitt liv, säger Tomas Olsson, Lammgruppen, som ingår i Fällmans Kötts egna gårdar. Lammen föddes i april och släpptes ut på bete redan i maj. De har gått tillsammans med sin tacka ända till slutet av juli, då de skiljdes åt.

– Det har som bekant varit en regnig sommar men det innebär att det varit gott om gräs, fortsätter Tomas.

De första höstlammen levererades vecka 34, med en slaktvikt på ungefär 20 kilo. Leveranserna fortsätter kontinuerligt under hela hösten, ända fram till november.

 

Läs gärna mer om Fällmans lamm.

Här är en artikel från Årets kock 2015 då man hade Lamm från Fällmans som huvudråvara. http://tidningenkrog.se/fallmans/lamm-i-arets-kock/

Eller lyssna på Krogs pod om Lamm i Årets kock: http://tidningenkrog.se/podcast/3-lamm-i-arets-kock/