Tema_fett

Fett har länge varit klassens svarta får, kostrådgivarens mardröm och synonymt med svulst och ohejdad njutning. Länge har både djurfetter och smör fått stå undan för blänkande olivoljeflaskor. Och i detaljhandeln är det fortfarande det fettfria köttet som säljer bäst.
I restaurangbranschen börjar det dock ske förändringar och fettet har fått en ny status. Häng med på ett bad i fritösen. Här är artiklarna som vi publicerar på webben under de kommande dagarna

AG FETT

På Sveriges främsta köttkrog tar man vara på allt fett från djuren – och använder till både stekning och fritering, men även till såser.

ÖL MATCHAR FETT

Anna och Karin på Carlsberg vet hur man matchar öl och fett. Här är ett par av deras tips.

ANKFETT

Ankvett är en basvara som alltid ska finnas hemma på Eriks bakficka.

SPÄCK OCH ISTER

På Proviant tillverkar man egna charkuterier.

KOM UPP DIG I SMÖRET

Låt dig förföras av aromen och syran i gårdsproducerat smör. Här är några krogar som redan gjort det.

LÖS FETTET

Fett är i vissa sammanhang synonymt med smuts och oren disk. Diskteknik vet hur man löser det.

FRITERA

Fritösen har lika hög status som en Skogaholmslimpa. Likväl finns den i alla kök.