Erland Abbe, verksamhetschef Fällmans Kött

Erland Abbe, verksamhetschef Fällmans Kött

Erland Abbe tillträdde som verksamhetschef på Fällmans Kött den första September. Han kommer senast från Martin & Servera och dessförinnan Martin Olsson där han var försäljningschef.

Vad är ditt första intryck av Fällmans Kött?

– Fällmans Kött har en mycket hög kvalitet och hög servicegrad med fantastiskt utbud av färskvaror. Det finns en väldig kompetens hos medarbetarna och en stor glädje och en positiv anda i företaget.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har femton års erfarenhet som kock i branschen, utomlands och i Sverige. Började i slutet på 70-talet efter restauranggymnasiet. 1992 började jag på Martin Olsson och var försäljningschef från 1992 till 2011.

Vad kommer att ske på Fällmans Kött?

– Det finns mycket att göra, från kundaktiviteter och styckningskurser till utbildningar och annat. Vi håller på att etablera oss i hela landet. Alla krögare ska känna till Fällmans Kött. Vi ser även över nya produktgrupper samt eventuellt ett eget slakteri för att sammankoppla kedjan.

Vad är Fällmans Kötts styrka?

– Vi styckar själva nöt, lamm och gris och kan ta fram specialstyckningar till kunderna. Vi har toppkvalitet och kommer att utveckla vårt lunchsortiment med prisvärda alternativ ytterligare. Restaurangerna kommer att kunna handla allt sitt kött från oss, från pålägg till frukosten, till prisvärda lunchalternativ och naturligtvis det bästa premiumköttet för à la carte-menyerna.

Var är Fällmans Kött om två år?

– Idag är vi Stockholms bästa köttgrossist. Inom två år ska vi vara etablerade i hela Sverige.