Tumma aldrig på kvalitén – är viktigaste riktlinjen för köket på Broms Karlaplan. En ofta återkommande rätt på menyn är risotto.

– Broms är ett vardagsrum för alla, avslappnat, stimmigt och en skön miljö, säger Richard när jag ber honom beskriva Broms Karlaplan. Han är köksmästare på bistron som öppnar med frukost på morgonen och stänger framåt midnatt. Med närmare hundra sittplatser inne, och på sommaren ytterligare 60 ute, samt en omfattande take away, är det alltid mycket att göra.

– Vi lagar modern, god mat, säger han om kökets inriktning. Ofta med asiatiska influenser men lika gärna husmansbetonad.

En ofta återkommande rätt på menyn är risotto. På Broms använder man GliArionis risottoris.

– Det är bra kvalitet och lätt att få till en fin konsistens på risotton, säger han och lägger till att risotton går att göra vegetarisk och i en vegan-variant.

– Det är kul att vi som bistro kan arbeta med så bra produkter, säger han. Egentligen har han bara en riktlinje för köket: tumma aldrig på kvalitén.

I Italien är Carnaroli det självklara valet till risotto.  I Sverige använder vi oftast Arborio. Andra sorter i GliArionis sortiment är Rosso Integral och Venere Nero.

Tryffelkylen på Grönsakshallen

Laddad efter säsong med främst tryffel från Italien och Gotland.

Ännu mer tryffel

När den färska tryffeln inte är i säsong finns ett brett sortiment av fina alternativ. Tryffel Brisure Himalaya, tryffelmix burk, tryffel svart skivad, tryffelolja svart och vit, sommartryffel, tryffelhonung, tryffelsalt och tryffeljuice.