Grönsakshallens Gotland är en fantastisk råvarukälla av förstklassiga produkter, både vad gäller volymprodukter som rotsaker och potatis men även i perspektivet av sköra blad, bär, knoppar och andra delikatesser. Så glöm raukarna och de skränande turisterna och följ med till ön där smakerna gror.

I HUVUDET PÅ EN GRÖNSAKSINKÖPARE

Vad köper du från Gotland?

Per Håkansson Inköpare Grönsakshallen Sorunda

Per Håkansson
Inköpare Grönsakshallen Sorunda

– Potatis från Tollby Gård, ungefär 7-8 ton om dagen. Vi har runt 12 olika sorter/storlekar. Grönsakshallen har jobbat med Tollby väldigt länge för att dom håller en så hög och jämn kvalitet. Deras potatis är fantastisk. Potatissorten Annika, odlas bara på Gotland, är väldigt uppskattad bland våra kunder, speciellt den lilla ”kulan” som bara är 20-28 millimeter. Tollby Gård kan verkligen sin sak.

 

 

 

 

Vad köper du från Gotland?

Kjell Jannesson Inköpare Grönsakshallen Sorunda

Kjell Jannesson
Inköpare Grönsakshallen Sorunda

– Rotsaker, jordgubbar, hallon, ramslök, rabarber, tryffel och en del annat. Jag gillar Gotland, dom har bra grejer. Bönderna anstränger sig för att utveckla sina verksamheter och tar fram nya produkter som till exempel Elmsfurerrabarbern som inte fanns förut. Ibland hittar vi mindre leverantörer som kan leverera sina produkter tillsammans med våra större producenter. På så sätt blir leveranserna effektiva.