DSC_1876Annika Panotzki har tillsammans med Jonas Sandström utvecklat menyn på StrÅ. Hon är holistisk hälsocoach och arbetar med hur maten påverkar våra kroppar.

Vad tycker du är bra mat?

– Mat som ger energi. Man ska inte känna sig däst eller trött efter att man har ätit. Man ska känna att det här är en näring som gör att jag orkar mer, gör mig glad, lätt i kroppen och håller kroppen frisk. Mitt mantra är att hälsosam mat ska smaka bra. Det ska vara kryddor, örter och färger. Mat ska göra dig glad.

Vad finns på menyn på Strå?

– Hälsoshots, som man kan ta istället för kaffe för att få snabb energi, till exempel vetegräs. Det ger mycket energi och renar blodet. Nu är det väldigt kontroversiellt vad man får säga och inte säga, att olika ingredienser gör men det är allmänt känt att det boostar energin.

– Kallpressade juicer – lite mer hardcore med grönsaker. Vi sötar med äpple. Dricka ren grönkålsjuice blir inte så gott. I de centrifugerade juicerna leker vi lite mer med smakerna och använder exempelvis ananas och kokosvatten.

– Chiagröt och min egen variant av Aciabowl. Det är en gröt som är väldigt populär i USA. Och sedan har vi traditionell gröt med äpple kanel och vanilj.

Vad är superfoods?

– Det har blivit något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker att det är fantastiskt att man kan få så mycket näring på så små mängder. Man boostar kroppen men man vet också att man får i sig allt kroppen behöver på en dag.

Vilka är dina favoriter?

– Det finns många. Vetegräs. Korngräs. Chlorella. Spirulina. Baubau-bär. Rosenrot. Acai. Råchoklad. Aronia.

 

Lyssna på Krogs podcast om Juicebarer. Klicka här.

Kolla in Grönsakshallen Sorunda sortiment av superboosters. Klicka här.