DSC_3815Hygiengruppen utmanar diskbranschens kunskap och kompetens. Det vinnande konceptet är engagerade och erfarna medarbetare, ett stort kunnande och marknadsledande produkter.

– Min vision är att optimera städ och disk, säger Sven Nyberg som startade Hygiengruppen för tio år sedan. Han började i diskbranschen på mitten av 80-talet och har varit delaktig i utvecklingen på väldigt nära håll. Med Hygiengruppen visste han vad han ville uppnå från starten.

– Mina ledord blev funktion, kvalitet, miljö och ekonomi, säger han och förklarar att det är en rad faktorer som styr ett väl fungerande diskrum och en optimerad diskmaskin. En faktor som ofta förbises är vattnet. – Vill du ha ett bättre diskresultat så är det självklart att du ska börja med vattnets kvalitet, fortsätter han. Kunskapen om rent vatten ser han som en av Hygiengruppens styrkor, men det är komplext.

– Bara för att du har rent vatten, eller en ny diskmaskin, behöver inte diskresultatet bli bra. Vi har tagit över nybyggda restauranger som har top of line- utrustning men ändå inte fått ett bra diskresultat, fortsätter han och förklarar hur viktigt det är att alla parametrar är korrekt inställda för ett bra resultat.

Stefan Berggren, vd för Hygiengruppen, har också närmre 30 års erfarenhet från diskbranschen. Han och Sven har arbetat tillsammans under många år och de är väl förtrogna med branschens krav.

– Vi har satt ihop ett gäng bestående av kunniga personer som brinner för det här. Den genomsnittliga erfarenheten är drygt 13 år i branschen. Vi samarbetar med de bästa leverantörerna av produkter och doseringsutrustning, vilket gör att vi kan leverera det bästa resultatet på marknaden, säger Stefan och förtydligar:

– Det är kombinationen av engagemang, erfarenhet, kunskap och att arbeta med världsledande produkter, doseringssystem och vattenrening som ger resultatet. Det innebär också minskad förbrukning av disk- och torkmedel vilket är positivt för ekonomi och miljö. Idag finns Hygiengruppen i Storstockholm, Mälardalen och i Göteborgsregionen och företaget växer.

– Diskrummets effektivitet är extremt viktig för en välfungerande och lönsam restaurang. Det kan vi hjälpa många restauranger med, avslutar Stefan.

Två kunder om Hygiengruppen

Varför valde ni att arbeta med Hygiengruppen?

HYGIENGRUPPEN