Med vetskapen att du alltid är välkommen tillbaka, blir det lättare att förverkliga det du strävar efter. Oavsett om det är ett fast jobb, en resa, en utbildning eller något annat. Krog har träffat några av Majolas återvändare.

Erik Textorius

Erik Textorius

När började du på Majola, första gången?

– Det är ungefär elva år sedan, jag ville ha ett mer flexibelt jobb där jag kunde jobba mer i vissa perioder och mindre i andra. Jag har alltid gjort andra saker vid sidan om, bland annat jobbar jag som frilansfotograf.

Vad hände sedan?

– Jag jobbade som gymnasielärare under en period och har fortsatt med fotograferandet. Under dom senaste fem åren har jag studerat till nationalekonom, vilket inneburit att jag inte jobbat för Majola under de två senaste åren. Eller tills jag blev klar med studierna för två månader sedan. Nu har jag jobbat väldigt mycket under julen.

Hur kändes det att komma tillbaka?

– Väldigt stel i benen! Det är väldigt fysiskt men skönt också. Jag har jobbat så länge att det känns helt naturligt att komma tillbaka. Majola är väldigt duktiga på att få en att känna sig välkommen tillbaka. Dom är alltid glada när man kan jobba, aldrig sura när man inte kan. Dom satsar verkligen på personalpolitiken och är lojala med sina arbetstagare.

Hur ser framtiden ut?

– Nu ska jag ha semester under januari, och sedan börja söka jobb till det jag utbildat mig för. Men det kan säkert bli några pass för Majola under våren, under tiden jag söker jobb.

Majola är väldigt duktiga på att få en att känna sig välkommen tillbaka.

Christoffer Rebenius

Christoffer Rebenius

När började du på Majola för första gången?

–  Jag kom till Majola i samband med en rekrytering som av olika anledningar inte blev av. Jag hade drivit butik i tio år och under den tiden hade mitt kontaktnät blivit mindre. Men sen flyttade jag till Bali istället.

Vad hände sedan?

– På Bali har jag ett hus och driver ett filantropiskt miljöprojekt. Det är mitt hem. När jag flyttade dit behöll jag kontakten med Majola, det är en snabb och smidig väg ut på arbetsmarknaden.  Jag åker till Sverige två gånger om året och söker fasta uppdrag som hovmästare eller restaurangchef. Det funkar väldigt bra med Majola.

Hur kändes det?

– Jag jobbar ju inte med restaurangbranschen på Bali, vilket gör att jag gärna kavlar upp ärmarna och jobbar mycket när jag är i Svrige. På Bali är det ett annat tempo, det är skönt med aktiveringen när jag kommer tillbaka till Sverige.

Hur ser framtiden ut?

– Nu åker jag hem till Bali men det blir fler vändor. Jag har kontakten med Majola och det handlar lite om när det dyker upp intressanta uppdrag. Jag åkte till exempel tillbaka till Sverige två månader tidigare än planerat för det här jobbet på Häringe Slott.

Det är en snabb och smidig väg ut på arbetsmarknaden.

 

Pelle Eriksson

Pelle Eriksson

När började du på Majola för första gången?

– Det var 2005 och jag jobbade ända fram till 2012 med avbrott för föräldraledighet. Mitt längsta uppdrag varade ett helt år. Men jag jobbade i alla typer av kök, från à la carte till offentlig verksamhet, och hade uppdrag både som kock och köksmästare.

Vad hände sedan?

– Från 2012 blev jag istället anställd på ett av företagen som brukade hyra in mig. Det passade mig bra under småbarnsåren. Under våren 2016 så stängdes restaurangen ner på grund av andra orsaker. Då gick jag tillbaka till Majola.

Hur kändes det?

– Jag kände mig väldigt välkommen, öppna armar och gamla kollegor. Det är en trygghet med Majola. Vad som än händer så har jag alltid jobb hos Majola. Jag behöver inte oroa mig för att hålla mig sysselsatt.

Hur ser framtiden ut?

– Jag söker ett fast jobb och finns med i Majolas rekryteringsbank. Jag letar även efter jobb själv. Det känns bra med Majola, att man kan spela med öppna kort. Det är en ömsesidig ärlighet. Det är en del av deras kultur. Det är därför jag stannat så länge.

Det känns bra med Majola, att man kan spela med öppna kort.