Lotta Wahlstedt, driver livsstilshotellet Körunda tillsammans med träningsgurun Paolo Roberto.

I en bransch där alla skriker efter personal, är det för Körunda viktigast att hitta rätt person. I sin senaste anställning använde man Majolas överlåtelserekrytering.

– Körunda är ett livsstilshotell, säger Lotta Wahlstedt, vd och ägare till Körunda när jag ber henne beskriva hotellet som ligger cirka fyra mil söder om Stockholm. Och så lägger hon till att hon egentligen inte gillar ordet ”livsstilshotell”. För tio år sedan tog hon över hotellet tillsammans med tio investerare. Sedan dess har dom byggt ut, renoverat rum, ordnat relaxavdelning och gett hotellet en mer personlig boutique-karaktär. Med åren har ägarkonstellationen förändrats. Idag ägs hotellet av Lotta och träningsgurun Paulo Roberto. Fördelningen mellan affärsresenärer och privata gäster har blivit jämnare med åren. Samtidigt som några kommunala tjänstemän håller på att avsluta en konferens på fredagseftermiddagen så anländer ett gäng peppade tjejer till tidningen Mamas träningsweekend-paket.

– Vi lägger stor vikt vid det personliga mötet, fortsätter Lotta, samtidigt som ett par gäster kliver in genom entrédörrarna. Körundas receptionists armar far upp i luften i ett varmt välkomnande. Det känns uppenbart att här finns utrymme för personligheter.

Att branschen skriker efter personal är ingen nyhet. Lotta menar att det finns mycket att göra.

– Det finns otroliga utvecklingsmöjligheter i vår bransch. Du kan jobba över hela världen. Du är aktiv på jobbet och behöver inte gå och träna efter. Du kan lära dig om vin och bli sommelier. Det här är inget genomgångsyrke, fortsätter hon och nämner möjligheten att ägna sig åt sin hobby på dagtid för att därefter jobba ett kvällspass. Och att branschen behöver äldre, erfarna personer som kan lära upp yngre medarbetare.

Om inte folk trivs och funderar på annat så hjälper jag dom hellre att söka sig vidare än att de fortsätter hos oss.

Givetvis har hon också haft personal som sökt sig vidare. Men även personal som återvänt efter en kort sejour på en annan arbetsplats.

Avslappnad men ändå personlig och lyxig atmosfär präglar interiören.

– Om inte folk trivs och funderar på annat så hjälper jag dom hellre att söka sig vidare än att de fortsätter hos oss, säger hon väl medveten om att det kanske sticker i ögonen på andra.

– Här är vi personer som vill vara på den här platsen, fortsätter hon.

Det kanske är en bättre beskrivning av Körunda än ordet ”livsstilshotell”. Trivseln och dynamik. Personligheter. Värdskap. Alla dom lite diffusa begreppen som ger stämning och atmosfär.

Under det senaste året har Lotta anställt personal via sitt privata nätverk, men även genom Majolas överlåtelserekrytering. Majola hade en servitör uthyrd till Körunda under flera tillfällen under våren.

Att arbeta med en person är för många ett enklare sätt att skapa sig en uppfattning om en person jämfört med ett CV.

– På ett CV ska folk alltid framställa sig på ett visst sätt, säger Lotta.

Hos den här servitören såg hon en bra person att ha i gruppen. Att han dessutom var en genuin matmänniska med gedigen erfarenhet hade naturligtvis också betydelse.

Ett villkor från Majolas sida för att Körunda skulle kunna ta över anställningen, förutom att den anställde själv ville det, var att han skulle garanteras en heltidstjänst. Det löste sig genom att han fick en kombinerad tjänst, fördelad mellan matsal och kök.

 

Överlåtelserekrytering – så funkar det

Lars Larsson
Majola RestaurangKonsult

Vad är Majolas överlåtelserekrytering?

– Om man hyrt en person under en period så är det ett smidigt och enkelt sätt att ta över anställningen. Det är en överenskommelse mellan oss på Majola, den anställde och företaget. Fördelen för den anställde är att han eller hon har koll på arbetsplatsen. Fördelen för företaget är att dom vet om det är en person som passar i organisationen.

Hur vanligt är det överlåtelserekryteringar?

– Det är ganska vanligt, vi gör ett par i månaden. Kanske runt 20 till 30 personer på ett år. Det är ju också en del personer som söker sig till Majola just av den anledningen. Man har valt att sluta på ett ställe, men vet inte riktigt var man vill börja.

Görs överlåtelser för alla kategorier av yrken?

– Ja, från diskare, matsal, kockar och köksmästare. Det är ett väldigt tryggt sätt att anställa på. Det bygger på ett strategiskt samarbete med Majola, som gör det enkel och smidigt.