Theres Hedenström Rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult

Theres Hedenström
Rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult

Therese Hedenström heter jag och arbetar som rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult, vilket innebär att jag rekryterar till restauranger, hotell och konferensanläggningar som vill anställa istället för att hyra in personal via vår bemanning. Att finna en ny kollega, i en bransch där det råder stor personalbrist, görs mer sällan än ofta genom en platsannons. Det finns alltid risker med rekryteringsprocesser som kan bli både omständliga och utdragna, och det är inte ovanligt att man hör talas om chansningar och kostsamma felrekryteringar. För arbetstagare i sin tur är det inte ovanligt att man blir anställd genom tidigare kollegor, vilket förstås är smickrande men kanske inte alltid utvecklande och lyckat.

Detta nät av kontakter är ett av Majolas viktigaste verktyg och består av tusentals personer och företag i branschen.

I arbetet som rekryterare är det min uppgift att hitta rätt person till rätt plats och möta behovet hos både uppdragsgivare och kandidat. För att förstå vad en uppdragsgivare vill ha måste jag förstås sätta mig in i företaget och vad de behöver. Det förs grundliga diskussioner kring kvalifikationer och eftersökt personlighetstyp och genom ett långsiktigt samarbete lär vi känna varandra och förstår hur, och med vem, behovet ska fyllas. Detsamma gäller i samtalen med de personer som söker nytt jobb genom Majola och skickar in sina CV:n till oss. Vi bygger relationer med våra kontakter och de vet att vi håller utkik efter tjänster som passar just dem.

Detta nät av kontakter är ett av Majolas viktigaste verktyg och består av tusentals personer och företag i branschen. Nätverket utökas ständigt genom vårt deltagande på mässor, event och andra aktiviteter, och många kommer även till oss på rekommendationer från gemensamma kontakter. Vi träffar hela tiden företag som söker personal och personer som vill gå vidare i karriären, och det är alltid lika spännande att kunna sammanföra dem. Att ständigt få träffa intressanta och drivna människor, och att få bidra till lyckade relationer när jag tillsätter en tjänst, innebär att jag varje dag har roligt på jobbet. Jag är även stolt över att vara en del av ett seriöst bemanningsoch rekryteringsföretag som bryr sig om sina anställda och är lyhörda mot sina kunder. Vi på Majola rör oss ständigt framåt tillsammans med de som utgör vårt kontaktnät och vi välkomnar varmt alla som vill följa med!

 

Therese Hedenström

Rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult