Tina Trigg
Försäljnings- och Eventansvarig
Restaurngakademin

Efter sex år på samma restaurang blev det ägarbyte och förlängda öppettider. Då jag hade arbetat som inofficiell restaurangchef med ansvar över schema och personal hade jag en önskan om löneförhöjning till 135 SEK i timmen samt semesterersättning. Detta var då några kronor över minimilön enligt hotell- och restaurangfacket. Min förfrågan mottogs på märkligaste sätt och resulterade i att jag dagen efter började arbeta på en annan restaurang. Jag var ledsen och besviken ett tag efter och kunde inte förstå hur man kunde välja att inte satsa på sin personal, det var inte bara mig det handlade om utan ytterligare två kollegor. Jag kunde inte låta bli att börja fundera på hur jag själv hade hanterat det och hur andra krögare agerar mot sin personal. Det har funnits mycket negativt att säga om villkoren inom restaurang och möjligheterna till utveckling, jag är dock extremt positiv till de förändringar som sker och har skett.

Ökad kompetens stärker självkänslan…

Idag jobbar jag som säljansvarig på Restaurangakademien där vi huvudsakligen arbetar med vidareutbildningar för branschen. Jag har i min roll det stora nöjet att dagligen ha kontakt med krögare som inser vikten av kunnig personal. Här ses utbildning som ett sätt att motivera och behålla sina medarbetare. Ökad kompetens stärker självkänslan och bidrar till en höjd arbetslust, det kan jag själv vittna om.

Sedan inser såklart de flesta krögare sin egen vinning i att behålla kompetent personal, nämligen bättre lönsamhet samt insparade rekryteringskostnader. Ledarskap är en stor del i många av våra utbildningar och något som behövs för att arbetsplatserna ska bli tryggare och att personalfrågor hanteras professionellt. Jag tycker det är fantastiskt att så många koncerner har en HR-ansvarig och tror att många, som jag, inte riktigt har koll på sina rättigheter samt möjligheter. Det vore så tråkigt om folk lämnar branschen för något de tror är bättre. Lyft bra prestationer och behåll alla fantastiska människor som älskar service!

Kulturen i branschen håller på att ändras och mer köks- samt matsalspersonal ser långsiktigt på sina karriärer inom restaurang. Mycket tack vare tillväxten i näringslivet men självklart vetskapen om att det finns möjligheter till vidareutbildning.

Jag hoppas fler lockas till världens roligaste bransch och hamnar hos en bra arbetsgivare som vill uppmuntra och utveckla dom!

Tina Trigg

Försäljnings- och Eventansvarig

Restaurngakademin