Theres Hedenström Rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult

Therese Hedenström
Rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult

När jag som rekryterare i restaurangbranschen ber kandidater om ett CV får jag ofta som svar att man inte har något eftersom man alltid fått nytt jobb genom kontakter. Detta är naturligtvis ett bra tillvägagångssätt för att smidigt gå vidare i karriären, men vill man nå utanför sin bekantskapskrets och pröva sina vingar i en ny miljö är ett CV inte bara praktiskt utan snarare nödvändigt.

Många tror att man måste ”sticka ut” för att uppmärksammas när man söker nytt jobb och känner därför press på sig att vara kreativa i sitt CV. Det leder ofta till prestationsångest och att man inte skriver ett över huvud taget. Ett CVs primära syfte är dock inte att visa din uppfinningsrikedom utan att visa för en potentiell arbetsgivare huruvida du har nödvändig erfarenhet och kompetens för en anställning. Detta visar du bäst genom ett välstrukturerat CV där du tydligt radar upp vilken utbildning du har, vad och var du hittills varit under ditt yrkesliv samt under vilka perioder du varit anställd. Vet man inte hur man ska strukturera upp texten så finns det god hjälp i mallar man kan ta del av på nätet. Ditt CV ger dig även möjlighet att visa lite av den du är i din roll genom att med egna ord beskriva dina ambitioner i ditt yrke och vad just du brinner för.

Ett bra CV är som ett ess i min rockärm

För att mina kunder ska kunna avgöra om mina kandidater är relevanta för dem att träffa så måste jag snabbt kunna visa dem en profil. Har jag då redan ett par CV:n redo med bra kandidater kanske jag inte ens behöver lägga ut en annons. Vill man som kandidat ligga i framkant bör man därför ha sitt CV klart redan innan man börjar söka jobb eller slutar på sitt nuvarande. Att skicka sitt CV till oss på Majola även om man inte aktivt söker jobb är ett smart sätt att hålla sig framme och samtidigt invänta rätt tillfälle och erbjudande. Ditt CV jobbar för dig när du gör annat.

Kom ihåg att du vinner mer på att vara tydlig än kreativ i ditt CV, fokusera på det som är viktigt att få fram och är relevant för den typen av tjänster du vill ha. Var för den delen inte slarvig – var noga med att texten är rättstavad och prydligt skriven, annars är det lätt att framstå som oseriös. Ett bra CV är en möjlighet för en framtid med ett drömjobb du inte visste fanns.

För mig som rekryterare blir bra CV:n en värdefull del i mitt nätverk när jag är ute och träffar kunder som söker personal. Ett bra CV är som ett ess i min rockärm och för dig som en oskrapad trisslott i bakfickan.

Therese Hedenström

Rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult