Majola SportS club är Majolas senaste satsning på sin personal. Träning kombineras med kostrådgivning och social gemenskap under ledning av Majolas egen personliga tränare Peter Lööf

 

– Kom igen! 15 sekunder kvar. Grymt! Bra! Lite till… Nu vila, en minut – passa på att andas, Peter Lööf, Majolas personliga tränare, eller PT som det kallas för i träningsvärlden, överröstar beatet i högtalarna. Det är tisdagskväll och på ett gym i Fryshusets källare pågår cirkelträning för Majolas personal. 

Ikväll är dom åtta deltagare,  som efter dagens arbetspass i kök och servering runt om i stan, ger allt på boxningssäckar, stepövningar, rep, skivstänger och andra redskap som Peter plockat fram. Och när vilominuten är över har alla bytt station. Peter räknar ner. 

– 3,2, 1… Vamos! Kom igen Majola! vrålar Peter samtidigt som deltagarna biter ihop käkarna och börjar pumpa.

Majola Sports Club utvecklades under 2017 och började egentligen med att Peter, som jobbat som kock hos Majola i många år, besökte en fitnessmässa i slutet av 2016. 

       Man gör många lyft och bär mycket i vårt yrke. När jag träffar personalen så ser jag vilka muskler som behöver sträckas ut och avlastas.

– Jag började fundera på om jag kunde kombinera mina stora intressen, matlagning och träning, säger Peter. Han presenterade sin idé om att personalen på Majola skulle få tillgång till träning, personlig tränare, kostrådgivning och att man skulle utveckla en klubb med många olika verksamheter. Jonas Sundin och Lars Larsson, som driver Majola, nappade på idén. Under 2017 finansierade de Peters utbildning till licensierad PT, Kostrådgivare och Hälsokonsult. 

De första passen började han köra redan under hösten 2017. Sedan dess har han gått färdigt sin utbildning och nu lägger han även upp individuella träningsprogram, gör kostanalyser och ser till att utvecklingen går åt rätt håll. 

– Jag har tagit fram ett program för hela året. Det är inte bara träning, i februari var vi tolv personer som körde ett Arena-run på Friends Arena, till våren så blir det Walk & Talk-pass uppför Hammarbybacken, en annan dag så kör vi rundpingis, fortsätter Peter och lägger även in den sociala aspekten. Träningen tillsammans skapar gemenskap. 

Mats Lembäck, en av grundarna av Majola, ser satsningen på Majola Sportsclub som en viktig utveckling av företaget.

– Egentligen är Majola Sportclub ett paraply för all vår friskvård. Att värna om hälsan är viktigt för alla. Vi är måna om vår personal, säger han. 

– Tränar du så mår du bättre, du trivs bättre och du blir mindre sjuk, fortsätter han. 

Peter är av samma uppfattning. 

– Man gör många lyft och bär mycket i vårt yrke. När jag träffar personalen så ser jag vilka muskler som behöver sträckas ut och avlastas av andra muskler för att man inte ska få ont, avslutar han. 

Vad tyckte du om kvällens pass?

Majola goes Arena Run

6 våningar och 23 hinder längs 5 kilometer – Majola gav gärnet på Friends Arena.