Daniel Norlander är rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult.

Daniel Norlander är rekryteringsansvarig på Majola RestaurangKonsult.

Vi har alla sidor som efter tid blottas i våra yrkesroller. Som 20-åring får man jobba på sin karaktär eller anpassa den efter andra. Efter 40 är man rätt klar över vem man är och hur man fungerar. Man är mindre benägen till förändring och är sitt eget framgångsrecept, så länge som det man gör eller är fungerar.

Kan man på en anställningsintervju ge hela den osminkade bilden av sig? Där man utan risk kan berätta att man inte gärna tar muntliga direktiv och att man förväntar sig en arbetsmanual dokumenterad på ett papper eller att ens styrka inte är ”flexibel plötslig problemlösning”, snarare att med disciplin underbygga alla former av misstag och förbigå situationer som kan ifrågasätta verksamhetens kvalitet? Kan man lägga ut kortet om sin något osociala sida som beror på att du generellt inte gillar människor eller prat om väder? Nja va..?

Vid en rekrytering så blir referenser det som uppmärksammar ens bra och dåliga sidor, beroende på hur skicklig detektiv den nya arbetsgivaren är. Referenser är dock inte alltid ett trovärdigt och säkert underlag alla gånger. Som ett komplement arbetar fler och fler med personlighetsprofilsanalyser som på ett konstruktivt sätt visar att du är högst mänsklig men också hur man som arbetsgivare kan förhålla sig till dig för att du ska bli den bäste på plats. Arbetsplatser är dynamiska. Människor är ständigt under förändring och man måste lika ständigt vara i utveckling för att veta att man är på rätt plats. Misslyckade rekryteringar stavas oftast otydlighet. Var inte rädd för att blotta att du är begränsad som människa även i arbete. Du är ju du och att få vara sig själv är alltid den enskilt största framgångsfaktorn. Samtidigt får du alltid vara beredd på att arbeta med dig själv. Det kan verka förnedrande att behöva utsättas för analyser inför ett nytt jobb. Men tänk om de ger dig din bästa start någonsin? Ger dig en chef som fått förutsättningarna att arbeta med dig och som från start getts rimliga verktyg för att du ska leverera absolut max? Tänk att få slippa alla tillfällen och situationer där man ska spela sociala spel och övertyga alla om ditt sätt att arbeta. Vad tid det spar. Tid är pengar. Vad energi det spar. Energi är smittsamt.

 

Daniel Norlander

rekryteringsansvarig på Majola och gastronomisk konsult

daniel.norlander@majola.se