Bygget av Fiskhallen Sorundas lokaler är i full gång och under hösten drar verksamheten igång på riktigt. Men redan nu skapas de värderingar som ska styra företaget. 

Marie Ringström Innesäljare

Bakgrund

Jag har lång erfarenhet från mat och dryckesbranschen med försäljning och kundupplevelse som en röd tråd. Under flera år arbetade jag på  Restaurangakademin och dessförinnan på Erssons Fisk & Deli. 

Vilken service tänker du att Fiskhallen Sorunda ska erbjuda?

–Hela den här koncernen andas service och Fiskhallen ska vara en lika bra leverantör som Fällmans Kött och Grönsakshallen Sorunda. Självklart ska vi hålla högsta kvalitét, och min ambition är att ge kunderna bästa service och hjälpa dom att göra långsiktigt hållbara val. Som kund till oss kommer du att kunna besöka vår verksamhet och se hur vi arbetar och vad vi kan göra för din restaurang. 

Thomas Levhorn Produktionschef

Bakgrund

Jag har över 20 års erfarenhet från fiskgrossist och har jobbat med allt från att vara chaufför, varumottagning, plock, till produktion och sälj. 

Hur ska produktionsavdelningen fungera?

– Det vi bygger här är för framtiden. Produktionsavdelningen sköter allt från varumottagning och rensning till skäravdelning och plock. Vi kommer att grava, rimma och röka fisk samt koka skaldjur. Våra lokaler är på 1800 kvadratmeter och bara produktionsrummet är på över 250 kvadratmeter. Vi har de bästa förutsättningarna för att erbjuda en bra produkt och kunna hjälpa våra kunder med specialbeställningar.  

Sara Gentzel Driftansvarig

Bakgrund

Kommer senast från NK Saluhall där jag arbetade som färskvaruchef. 

Vem tror du väljer Fiskhallen Sorunda som leverantör?

– Jag tror att det är restauranger som är duktiga på att följa säsongen och som gillar att arbeta med bra råvaror och som tycker att miljöarbete är viktigt. Det är viktigt att förstå hur haven mår och erbjuda alternativ till rödlistade fiskar. Vi måste ha kunskapen och förmedla den vidare till branschen. Vi ska som en modern leverantör erbjuda kvalitet, service och hållbarhet.

Daniel Svärd Utesäljare

Bakgrund

Har jobbat som styckare på Fällmans Kött och som säljare av både fisk och kött hos andra restaurangleverantörer. 

Hur ser du på fisk och miljöfrågan?

– Om man vill äta fisk i framtiden så måste vi få till ett hållbart fiske. I konsumentledet finns en stor kunskap och oro och jag tror att många kockar vill ta bra beslut ur ett miljöperspektiv. Däremot är det inte alltid så lätt att veta vad man ska handla. Vi kommer inte att sälja rödlistad fisk och det är vårt jobb att hitta alternativ till våra kunder. 

Ronny Söderqvist
Inköpare

Bakgrund

Har jobbat med fisk sedan 1982, först som fiskare och sedan inom fiskhandeln med allt från produktion till inköp och försäljning. 

 

Är det svårt att enbart köpa fisk från hållbara bestånd?

– Både ja och nej. Du kan inte ha ett lika stort sortiment och det är viktigt att både vi och kunderna förstår det. Jag ser det här som en fantastisk möjlighet, att få vara med och ändra branschens färdriktning. Det känns väldigt rätt. 

Magnus Leidstedt
Projektledare Fiskhallen Sorunda

Bakgrund

Köksmästare och central food and beverage manager inom Clarionkoncernen och sedan december 2017 ansvarig för uppstarten av Fiskhallen Sorunda.

Vad är Fiskhallen Sorundas vision?

– Vi ska vara en modern och framåtblickande leverantör med respekt för både sjö och hav. Vi måste kunna ge våra kunder trygghet. Om vi bestämmer oss för att inte sälja en fisk för att dess bestånd är hotat, så är det vår skyldighet att erbjuda kunderna ett alternativ. Vårt fokus är certifierad sjömat, från hållbart fiske och fiskodlingar.