DSC_4260När sommaren och värmen äntligen är här – vill alla dricka frysta drinkar. På Smörgåsbord hittar du rätt mixer för din verksamhet.

– Det är skillnad på mixers och mixers, säger Alex Andersson på Smörgåsbord. Inför sommaren kommer Frozendrinkarna tillbaka och en fin drinklista boostar alltid försäljningen.

– Som bartender vill man få rätt konsistens på drinken. Den styrs av både isens kvalité och mixern, fortsätter Alex. En bra mixer har en stark motor och den har flera olika program. Det är viktigt att resultatet blir jämnt oberoende av mängden i kannan. Det är även viktigt med bra och kraftiga knivar/ blad och att de är anpassade efter rotationsytan.

– Det är viktigt att mixern finfördelar isen och frukten snabbt fortsätter Alex.

– Men även ljudet är viktigt, eftersom man använder mixern i en bar full med gäster. På Smörgåsbord finns mixers för professionellt bruk och man har många olika modeller att välja mellan.

– En del barer har sin mixer undanställd och tar bara fram den vid behov, säger Alex som tycker det är bättre att ha en bra

arbetsplats för den, gärna nära vasken så att det går snabbt och enkelt att göra ren den. Så vilken modell ska man välja?

– Utgå från din verksamhet, säger Alex. Finns det en potential att profilera baren med riktigt grymma Frozen-drinkar? Hur ser beläggningen över dagen ut? Och hur vill du att beläggningen över dagen ska se ut? Att sälja glass på en strand är ju inte svårt…