Senapsbild

Vem gör stans godaste julsenap?  Stockholm Krog ska tillsammans med Grönsakshallen Sorunda, Smörgåsbord och senapvärldsmästarna LissElla utse stockholms godaste julsenap 2013.

R 3-3000 copyFÖRSTA PRIS

Stockholm Krogs vandringspokal i form av en mortel är en prydnad för alla julbord samt en  ROBOT COUPE R3-3000 3,7-liters snabbhack.

Värde 11.000 kronor ex moms (eventuell vinstskatt betalas av vinnaren)

 

REGLER – LIKA ENKLA SOM SJÄLVKLARA

• Tävlingen är öppen för alla i branschen i storstockholmsregionen.

• Smaksättning och recept är fritt men får inte innehålla köpt (färdig) senap.

• Tävlingsbidragen ska vara på 6 dl i en väl försluten burk (märk väl med ditt namn och arbetsplats) tillsammans med recept.

• Tävlingsbidrag tas emot av Grönsakshallen Sorunda i Stockholm från den 6-10 december. Det går bra att lämna bidrag till Grönsakshallens chaufförer.

• Varje kock/ deltagare får tävla med högst ett bidrag.

• Stockholm Krog förbehåller sig rätten att publicera det vinnande receptet samt delge det till annan media.

Vinnaren utses den 11:e december

JURYN

LissElla (världsmästare i senap)

Mats Karlsson (Grönsakshallen Sorunda)

Robin Furu (Smörgåsbord)

 

VINNAREN 2012

DSC_0071Rikard Wicklund, köksmästare på Ridderviks gård vann tävlingen Årets julsenap 2012

Det var en mycket överraskad Rikard Wicklund som avbröt förberedelserna i köket inför kvällens julbordsgäster för att ta emot förstapriset i Stockholm Krogs julsenapstävling: En vandringspokal att pryda julbordet med samt en Robot Coupe R3-3000 – med tillhörande tandad kniv – perfekt för senapsproduktion.

Juryn motivering löd: 

Årets vinnare är en överraskande senap med ett glansigt utseende och spännande kornstruktur. Smaken är differentierad, först blommig och fruktig och sedan en markant styrka. Den är generös och givmild. Den är egen smakresa och kan möta julbordets härliga smaker.