img_0063

I syfte att främja äkta hantverk och yrkesstolthet uppmanar vi dig att vara med i tävlingen Årets Senap som Krog arranerar i samarbete med Grönsakshallen Sorunda, Smörgåsbord samt Lissellas Senap.

Det blir sjätte året som Krog genomför tävlingen där vi korar Årets bästa senapsmakare. Nytt för i år är att tävlingen även är öppen för Grönsakshallens kunder i Göteborg, Mora och Nyköping. Tidigare år har vi fått in runt 20 bidrag. På självaste finaldagen så kommer vi att sända live på Krogs facebooksida. Hoppas du har möjlighet att följa oss då.

TÄVLINGSREGLER

• Tävlingsbidraget ska vara på 6 dl i en väl försluten burk, noga märkt med: Namn, Restaurang och Recept

• Tävlingsbidraget tas emot av Grönsakshallen Sorunda mellan den 28:e november och 1:e december. Det går bra att lämna tävlingsbidraget till Grönsakshallens chaufförer.

• Varje restaurang får högst delta med ett bidrag.

• Krog förbehåller sig rätten att publicera vinnande recept samt delge det till annan media.

• Juryn utser vinnaren den 2:e december.

• Tävlingsbidraget får inte innehålla ”köpt” eller färdig senap. Senapen får dock göras på senapspulver om man så önskar.

 

FÖRSTAPRIS Ditt namn på Krogs vandringspokal (och att du får ha vandringspokalen på din restaurang eller på ditt julbord) samt en prischeck på Smörgåsbord på 5000 kronor.

BEDÖMNING Tävlingsbidragen bedöms utifrån doft, utseende, smak och övrigt. Alla bidrag provas blint.

JURYN Liselott Dahlin, senapstillverkare LissEllas, Magnus Svensson, kreativ ledare på RestaurangAkademin. Mats Karlsson, inköpare Grönsakshallen Sorunda, Jens Linder, kokboksförfattare och Robin Furu, Smörgåsbord

TIPS Gör ditt tävlingsbidrag i tid – så att senapen hinner mogna och få en riktigt fin balans.

MER TIPS Lyssna på Krogs podcast från förra årets tävling. Klicka här.

FRÅGOR? Kontakta Grönsakshallen Sorunda eller Smörgåsbord.