Prisbelönta bartendern Andrea Patelli, på restaurang Ciccos i Stockholm, tipsar om sina favoritverktyg i baren. 

Shaker. Det här är den enklaste shakern att öppna efter att man skakat drinken. I en Boston-shaker (shaker + glas) går glaset ofta sönder när man skakar med stora isbitar. En tredelad shaker (med inbyggd sil och lock) är svår att öppna när den blivit kall efter man har skakat drinken. Den här shakern har också en extra förstärkning i botten, som gör att den inte blir rund undertill. 

Jigger. Det finns en massa supersnygga jiggers men jag föredrar den här fula för att den har exakta mått på insidan. Den sviker dig aldrig.

Metallsugrör. Ett plastsugrör används ett par minuter och slängs sedan. Om vi kan hjälpa till lite för att undvika onödig plast, varför inte?

Sil. Välbalanserad och passar min shaker.

Julip sil. Klassisk modell.

Rörpinne. När du rör runt drinken tillsammans med isen så ska inte isen gnuggas mot varandra utan det är bara vätskan som ska bli kall. 

Rörglas i metall. Jag gillar att det här rörglaset är i metall för att det inte går sönder. Jag har beställt ett ännu större, också i metall, så att man kan göra fler drinkar i samma batch. 


Ciccos Bellini Mix på vit persika, socker, kanel, citroncest, vitt vin som drar i 48 timmar innan den mixas. Mandel och persikasyrup. Toppas med Prosecco. Serveras i ett rocksglas med is som en kall drink.