Miss Clara_3676Få ingredienser men med mycket smak ger Miss Claras cocktaillista karaktär. Med drinkingredienser som infuserad is och öl hade den gamla flickskolans rektor Clara säkert slagit klackarna i taket.

Joel Constantino bartender på Miss Clara

Joel Constantino bartender på Miss Clara

– NÄR VI SKAPADE konceptet för Miss Claras bar inspirerades vi av historiken. Den här byggnaden var en gång i tiden en flickskola men vi tittade även på designen av hotellet som helhet, berättar Joel Constantino som både arbetar som barchef på Miss Clara och ingår i Liquid Managements nätverk – ett företag som specialiserat sig på management av barer och utveckling av barkoncept. Hotellets design är inspirerad av ”Swedish grace” – en ren och enkel designstil som fick sitt namn på 20/30-talen.

– Vi ville ha enkla cocktails, som inte innehåller för många ingredienser men som samtidigt är både roliga och väldigt smakrika, berättar Joel om hotellets signaturdrinkar. Men som internationellt boutique-hotell görs naturligtvis alla klassiska cocktails – och det mesta efter gästerna egen smak.

– Det viktigaste är att du som gäst har trevligt. Som bartender ska man inte bestämma vad folk ska dricka. Det ska vara kul att gå ut, säger Joel.

Utöver cocktaillistan finns en gedigen avecvagn, ett stort sortiment av vin som serveras glasvis och ett brett urval av diverse bubbel. Och till sommaren öppnar Miss Clara sin uteservering vilket innebär att matsalen får nästan dubbelt så många sittplatser.

– Tanken är att kunna erbjuda gästerna i baren en minnesvärd drinkupplevelse och matgästerna en riktigt bra pre-dinner cocktail, gärna under tiden man väntar på sitt bord och självklart om man vill fortsätta i baren efter middagen, säger Joel som tycker att det är viktigt att fortsätta utveckla baren och experimentera. Nästa steg är att göra en ”barrel-agedcocktail” – en cocktail som hälls upp på ett mindre fat och får mogna och förändras i sin egen takt.

Drinkar på Miss Clara

 

DARK N’DANGEROUS

30ml Havana 3yo

30ml Goslings

10ml Ginger Juice

30ml Lime juice

30ml Sockerlag

2 dsh Angostura Bitter

50ml Brooklyn Lager

10ml Amer Picon

Skaka de första 6 ingredienserna i en shaker med is.

Addera lager efter skakning, sila till ett highballglas fyllt

med isbitar. Toppa med  krossad is, droppa Amer Picon,

mynta, lime och sugrör.

CLARA’S MARGARITA

35 ml Tequila

25 ml Cointreau

25 ml Lime juice

10 ml Sockerlag

20 ml Soda

Grapefruktisblock och zest

Skaka och sila de första 4

ingredienserna. Häll över ett

grapefruktisblock i ett rocksglas.

Addera soda och en twist av

grapefrukt zest.

SUNDAY SCHOOL

40ml Tequila

15ml Amaro Montenegro

20ml Carpano Classico

Apelsinzest (olja)

Rör med is i ett mixerglas, sila

till frostigt cocktailglas, pressa

apelsinoljan ur zesten över

drinken.

Skaka och sila de första 4

ingredienserna. Häll över ett

grapefruktisblock i ett rocksglas.

Addera soda och en twist av

grapefrukt zest.

Miss Clara är Stockholms senaste boutiquehotell i regi av Nobiskoncernen. Hotellet har 92 rum och ligger på Sveavägen 48, i den gamla flickskolan Ateneum som byggdes 1910. Huset anses vara en av Stockkholms främsta jugendbyggnader.

Miss Clara är Stockholms senaste boutiquehotell
i regi av Nobiskoncernen. Hotellet har 92 rum och ligger på Sveavägen 48, i den gamla flickskolan Ateneum som byggdes 1910.
Huset anses vara en av Stockkholms främsta jugendbyggnader.