Välkommen till Sveriges modernaste fiskgrossist. Här är Fiskhallens Sorundas toppmoderna lokaler. 

– Fördelen med nya, toppmoderna lokaler är att vi har effektiva flöden som inte korsar varandra, kyla som når varje hörn, bra arbetsbelysning, generösa ytor, en fantastisk maskinpark… Listan är lång när Magnus Leidstedt, projektledare för bygget av Fiskhallen Sorunda, visar upp lokalerna. 1800 kvadratmeter lagerlokal, i anslutning till Fällmans Kött, har blivit Sveriges modernaste fiskgrossist – Fiskhallen Sorunda. 

Fiskhallens inköp- och försäljningskontor tipsar om hållbara alternativ till din meny.

– Alla delar i produktionen har sin givna plats, säger Magnus, från ankomsthallen, fjällningsrum, skäravdelning, rimnings- och gravningsrum, till rök och tankar för levande skaldjur. Under slutet av 2018 har verksamheten trimmats in och är nu igång för fullt. 

– Vi har en hög säkerhet genom hela produktkedjan, förklarar Magnus och visar en etikett på en låda Hjälmargös. Fisken får ett batchnummer redan när den köps in som följer med fisken hela vägen till restaurangköken. 

– Vi har full spårbarhet och kan säkerställa fiskens ursprung, fortsätter Magnus. 

Fiskhallen når för närvarande restauranger i storstockholm och distributionen sker med Grönsakshallens varuleveranser. 

– Samtransporten är bra för miljön. Nu kan man få fisk, kött och grönsaker på en och samma leverans. 

Mest stolt över Fiskhallen är Magnus för det miljötänk man arbetar med, att fisk ska vara en hållbar resurs samt den flexibilitet som man kan erbjuda kunderna. 

– Vi kan skära fisk i portionsbitar med extrem precision. Som kund till oss är man alltid välkommen hit, se hur vi jobbar och komma med önskemål, avslutar han. 

Vill du också arbeta med riktigt bra råvaror från en seriös och miljömedveten leverantör? Klicka på Fiskhallens logotyp så kommer du till deras hemsida, eller ring 08-501 345 00